07-08-2020

Готови ли сте? Затворете очи, поемете дълбоко дъх и заповядайте в света на ароматерапията...

Обонянието е едно от най-силните сетива на човека. Усещайки даден аромат, умът ни е способен да ни върне далеч в миналото или да ни припомни конкретни събития и преживявания. Вдишването на етерични масла въздейства 20 пъти по-бързо и по-ефективно, отколкото вътрешният им прием под формата на отвара или чай. Различните аромати имат значителен ефект върху физическото, емоционалното и ментално здраве на човека. Ароматерапията е вид алтернативна медицина, която използва ароматни етерични масла за справянето с редица здравословни проблеми или пък предотвратявaнeто на други.

MAKEDA Botanics предлага 100% чисти етерични масла и готови композиции за ароматерапия, от растения, отглеждани в естествената им среда. Те имат свойството да помагат на организма да се справи по-лесно и бързо с вирусите и бактериите и да се освободи от натрупаните токсини, както и да повдигат настроението, като стимулират позитивната енергия и осигуряват емоционален баланс. Етеричните масла MAKEDA Botanics са добити чрез парна дестилация или студено пресоване. 

 

ЕФЕКТИВНАТА АРОМАТЕРАПИЯ БИ БИЛА НЕВЪЗМОЖНА БЕЗ КАЧЕСТВЕН ДИФУЗЕР ЗА ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

Дифузерите на MAKEDA овлажняват и пречистват въздуха в помeщението, премахват неприятните миризми и са натурален заместител на токсичните ароматизатори. Важно е да отбележим, че дифузерите MAKEDA са ултразвукови и изработени от BPA free/PP пластмаса. Защо е важно това?

Ултразвуковите дифузери не използват топлина и не увреждат етеричното масло, както тези, които нагряват етеричните масла. Топлинната обработка драстично намалява техните терапевтични качества. Ултразвуковите вибрации се излъчват от диск, който разбива етеричното масло и водата на фина мъгла от микро частици, които после вдишваме.
Етеричните масла са силно летливи и молекулите им са изключително малки, като някои от тях имат способността да преминават през или разтварят пластмасата. За да се избегне преминаването на нежелани вредни вещества от пластмасата в етеричното масло и съответно във въздуха, който дишаме, е добре дифузерът да е изработен от пластмаса, която е обозначена със знака BPA free или PP. 

Дифузерите на MAKEDA са с капацитет на резервоара от 300 мл. и са подходящи за помещения до 30 кв. м.
 

ВСИЧКИ ПРОДУКТИ НА MAKEDA BOTANICS СЕГА СА С 20% ОТСТЪПКА!

*промоцията важи за уикенда 8-9 август за всички магазини Златна рибка и онлайн

 

Разгледайте Makeda Botanics