Включете се в "Часът на Земята"! Загасете лампите за 1 час!

21-03-2022

EARTH HOUR

Загасете лампите за 1 час и позволете на Земята да "диша"! 

26 март, 20:30-21:30 ч.
 
"Часът на Земята" е най-голямата международна природозащитна инициатива в света, която ще се състои за поредна 15-та година. Милиони хора от над 7000 града в 180 държави се подготвят да отбележат "Часът на Земята".

По традиция събитието се провежда винаги в последната събота на март. Но тази година, на 26 март 2022 г., "Часът на Земята" ще се проведе в особено критичен момент.
Множество правителствени и неправителствени организации, включително и WWF, призовават единодушно за по-решителни действия, за да може до 2030 г. да се обърне процесът на унищожаване на природата.
Скоро световните лидери ще се съберат за Конвенцията на ООН за биологичното разнообразие COP26, за да изготвят нов глобален план за действие за опазване на природата през следващото десетилетие.

В нощта на 26 март 2022 г., в 20:30 ч., ще загасим лампите за 1 час в знак на солидарност с човечеството и планетата.

 
По време на "Часът на Земята", милиони хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват фасадите си. Така всички отправяме призив за по-устойчиво бъдеще.

В тези изпълнени с предизвикателства времена, "Часът на Земята" е още една възможност да покажем съпричастност, да сме заедно, да се грижим един за друг, както и за Земята, която споделяме.
Днес ставаме свидетели на катастрофален срив в заобикалящата ни среда заради начина, по който човечеството задоволява нуждата си от храна и електроенергия. Вече сме загубили почти половината от световните гори, кораловите рифове и мангровите насаждения, както и две трети от всички естествени влажни зони.

Бъдете част от промяната, защото малките действия, могат да имат големи резултати!

Бъдете част те най-голямата международна природозащитна инициатива в света - загасете лампите на 26 март в 20:30 ч.!
 
 
Към сайта zlatnaribka.com