Защо да използвате олио за коса?

16-01-2023

 

Олиото за коса може значително да подобри здравината, блясъка и мекотата на косата.
 
Нека погледнем към науката...

За разлика от кожата, косата не се хидратира самостоятелно. Ето защо, космените фоликули произвеждат себум, предназначен да се разнася надолу по косъма и да поддържа косата здрава и хидратирана.

За съжаление, този естествен процес не винаги работи по начина, по който природата го е предвидила. Честата употреба на преса и сешоар, редовното боядисване, грубото разресване, както и атмосферните условия, правят естествения себум недостатъчен, за да поддържа косата хидратирана.
Ето къде идва на помощ олиото за коса.

Доброто олио за коса допълва естествения себум, осигурявайки защитата и хидратация, от които всеки косъм има нужда. 
ПОЛЗИ ОТ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ОЛИО ЗА КОСА:

✓ Хидратира в дълбочина
✓ Придава блясък
✓ Изглажда стърчащите краища
✓ Предпазва от накъсване и цъфтеж
✓ Съкращава времето за изсушаване
✓ Позволява "отглеждането" на дълга коса
✓ Защитава от вредните UV лъчи

НАЙ-ЧЕСТО СРЕЩАНИТЕ ГРЕШКИ ПРИ УПОТРЕБАТА НА ОЛИО ЗА КОСА:
 
Грешка №1: Нанасяне на олио твърде близо до корените и скалпа.
Скалпът произвежда естествено масло, наречено себум. Тъй като корените ви са близо до скалпа, те вече са добре овлажнени със себум. Добавянето на олио отгоре може да утежни косата. Разбира се, изключение правят продукти, които са точно предназначени за употреба върху скалпа.

Грешка №2: Използване на твърде много олио.
Важно е да започнете с малко. Не забравяйте, че винаги можете да добавите още! Препоръчваме да започнете с количество с размер на грахово зърно. След това, ако косата ви все още се усеща суха, добавете още малко.

Грешка №3: ​​Използване на неподходящо олио.
Използването на грешно олио върху косата също може да доведе до по-малко от оптималните резултати. Например, ако използвате сухо олио върху суха коса, няма да усетите дължините си меки и хидратирани. По същия начин, ако използвате богато олио върху фина коса, тя може да изглежда мазна и сплескана. 
 
Открийте подходящото за вас олио за коса