ОТОРИЗИРАН МАГАЗИН

НОВО! МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН БУТИКОВ КРЕМ ЗА КОСА ВСИЧКО В ЕДНО OLIOSETA!

Dessata

Compostable Hairbrush BIOCOMP Mint

Еко четка за коса

  • Еко четка за коса
Dessata

Compostable Hairbrush BIOCOMP Mint

Еко четка за коса

  • В наличност
  • Коментари (0)
  • 100% оригинален продукт
  • Експресна доставка
  • От официалния вносител за България
  • Получавате 25 БОНУС ТОЧКИ
25.90 лв

ИЗЛЕКУВАЙТЕ СВЕТА И ГО НАПРАВЕТЕ ПО- ДОБРО МЯСТО

Четка Dessata Biocomb разресва нежно и безболезнено, без да скубе. Нейните бодлички, разположени на 3 нива, се промъкват между най- заплетените и гъсти коси. Без скубане, без накъсване и без напрежение!

Ежедневното разресване с четка Dessata ще ви помогне да "отгледате" здрава, дълга и красива коса. Защото благодарение на нея косата е разресана, без да е накъсан нито един косъм. Скалпът остава спокоен, без да е опъван и раздразван излишно.

Четката има нежен ментов цвят, който е изцяло в съзвучие с цялостната концепция за нейното производство и деликатно ни напомня за нашето участие в опазването на природата- дори когато се грижим за косата си.

Първата четка за разсресване, която е 100% биоразградима и компостируема, направена основно от полилактивна киселина (PLA). Полилактивната киселина е материал, добит от царевично нишесте, маниока и захарна тръстика. В допълнение при производството на четката е използвана 100% възобновима соларна енергия, а картонените опаковки са направени от материал, идващ изцяло от устойчиви гори. 

Производството на четката е подкрепено от Европейския съюз като част от операционната програма ERDF.

Целта на програмата е проектиране и разработване на четка за разресване, направена от компострируем материал. Това е технологична иновация за Dessata, която отваря безпрецедентна пазарна ниша, както на регионално, така и на международно ниво. Производството, базирано на компостируеми материали, дава възможност за получаване на продукти с висока стойност, поради възможността за възстановяване на остатъците от него чрез органично рециклиране.

Компостируемата пластмаса притежава същите характеристики и издръжливост като традиционната, но дава възможност за рециклиране чрез контролиран биологичния процес- компостиране. Този процес позволява разграждането на пластмасата до няколко седмици, без да се натрупват остатъци в природата.

Кое различава Dessata Biocomp Mint от всички досегашни четки на пазара?

- Направена от компостируема пластмаса, която се разгражда напълно по изцяло биологичен и безвреден начин за природата, което също така позволява оползотворяване на отпадъците, прави четката част от така наречената кръгова икономика. Отпадният материал при разграждане се превръща във висококачествен органичен тор, чиято употреба е широконасърчавана в селското стопанство.

- Използваните материали са с висок потенциал, които не обезценяват продукта, а му добавят допълнителна стойност.

- При производството са спазени правилата, регламентирани в Рамковата директива за отпадъци, при които водещ приориет е минимизирането на образуването на отпадъци, а тяхното изхвърляне в депа за отпадъци е краен вариант.

- Спазване на всички мерки в краткосрочен и едносрочен план, включени в Стратегията на пласмасите на Европейския съюз, както и валидизиране на производството в съответсвие с изискванията за компостиране.

Произведена в Испания.

Коментари (0)

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Все още няма оставени коментари. Сподели първи своите впечатления.

*
Съгласен/на съм личните ми данни да бъдат обработвани във връзка с публикуване на коментар и декларирам, че съм запознат/а с Условия за ползване, Декларация за поверителност и Бисквитки
Подобни продукти
ВСИЧКИ МАРКИ
PHILIP KINGSLEY
L'Alga
Kerastase
Macadamia Beauty
BioSilk
LAKME
Loreal Professionnel
Neuma
ECRU New York
Compagnia Del Colore
Oright
MKS Eco
Moroccanoil
Emera Blue
Bosley
Mediceuticals
Ellwo
OLIOSETA
Dr. Pawpaw
Ikoo
Napura
ApHogee
Dessata
Lanza
Label.m
Platinum
Permesse
Alfaparf
JOC
Chi
Redken
Alterna
Olaplex
Matrix
Linecure
Contempora
Rene Furterer
Cocosolis
Rozober
Little Green
Wella Professionals
Brave New Hair
Orofluido
Mi Amante
Nanogen
ColorpHlex
MilkShake
Emma Hardie
Phyris
FLOREVE Paris
AVANT
Beyond Glow
West Barn Co.
Eprouvage
Grown Alchemist
CBD Daily
Aglique
Suga Buba
Uniq One
Beard Monkey
Biolage
Londa Professional
Ceriotti
Demeliss
Makeda Botanics
Fromm
Marlique Mix
Rohnson