Етерично масло MAKEDA Botanics Роза Дамасцена (ROSE) терапевтичен клас 5 мл

  • Етерично масло MAKEDA Botanics Роза Дамасцена (ROSE)  терапевтичен клас 5 мл
  • Безплатна доставка
  • В наличност
  • 100% оригинален продукт
  • Експресна доставка
  • От официалния вносител за България
239.00 лв

Етеричното масло от Роза Дамасцена се използва и за облекчаване на симптомите на стрес и безпокойство. То има мощни антибактериални и  противовъзпалителни свойства. Когато по лицето или тялото ни се появи акне, разпространението на бактерии може да влоши проблема. Съставките на розовото масло имат силата да убиват бактериите, причиняващи акне. Противовъзпалителните свойства, които притежава, също така могат да помогнат за успокояване на зачервяване и дразнене, както и при определени кожни заболявания, при които има възпаление.

Розовото масло съдържа много важни витамини, минерали и антиоксиданти, които са жизненоважни за кожата. То може да се използва при рани или за успокояване на раздразнената кожа.

Ползи:

✓ Поддържа младостта и красотата на кожата, подобрявайки нейната стегнатост и еластичност
✓ Има подмладяващ ефект върху кожата, помага за премахване на кожните несъвършенства
✓ Подходящо за всеки тип кожа
✓ Розовото масло е афродизиак
✓ Има благоприятен ефект върху репродуктивната система
✓ Облекчава стреса, подобрява настроението и работоспособността
✓ Помага при депресия
 

Роза Дамасцена (Rosa Damascena) е една от най-старите рози в света, позната още от древността.

Въпреки че много видове рози са известни със своя уникален аромат и красота, един от най-популярните сортове е именно Роза Дамасцена, която се отглежда широко в България, Турция, Пакистан, Сирия, Иран, Китай, Узбекистан и Индия.

Цветчетата на растението цъфтят в различни цветове, вариращи от бяло до наситено розово. Силно ароматният цвят на тези рози ги прави изключително ценни и използвани в парфюмерийната индустрия. Те също така се използват в медицината и хранителната промишленост.

Етеричното масло от Роза Дамасцена е едно от най-ценните етерични масла в света, заради многобройните си ползи. Розовото масло се използва за различни терапевтични цели. То се получава от свежите цветни листенца от Роза Дамасцена. Това бледо и полутвърдо масло се създава чрез трудоемък процес при внимателно контролирани условия. Поради ниското съдържание на масло в розите, розовото масло изисква 3000 броя цветчета, за да се създаде една малка част от етеричното масло.

Розите, отглеждани в България, са едни от най-маслодайните в света. Едно шишенце с българско розово масло се произвежда от 60 000 розови цветчета. Нарича се „Течното злато на България“, тъй като е по-скъпо дори от златото. Трудността на процедурата за екстракция заедно с необходимия брой цветове за 1 мл розово масло го прави много скъпо, но и едно от най-полезните масла в света. Подобно на натуралната розова вода, етеричното масло от Роза Дамасцена се използва от векове, като средство за лечение на редица здравословни състояния и за подобряване на красотата.

Начин на употреба:

1. Външно върху кожата за втриване и масаж. Лавандулата може да се нанася директно върху малки участъци от кожата, но за по-големи зони, трябва да е  разредена в базово масло (Жожоба, Бадем, Кокос) в съотношение 3 капки етерично на 1 супена лъжица базово масло.

2. За дифузия с арома дифузер. Добавете 3-5 капки на 100мл вода в арома дифузер.

 

Съдържание: 100% етерично масло от Роза Дамасцена
INCI Name: Rosa Damascena (Роза Дамасцена) Flower Oil

Произход: България

Все още няма оставени коментари. Сподели първи своите впечатления.

*
Съгласен/на съм личните ми данни да бъдат обработвани във връзка с публикуване на коментар и декларирам, че съм запознат/а с Условия за ползване, Декларация за поверителност и Бисквитки

Експресна поръчка без добавяне в количката

Попълни само 2 полета
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.