Marrakesh е вече MKS Eco

Eтерично масло MAKEDA Botanics Резене (FENNEL) терапевтичен клас 10 мл

  • Eтерично масло MAKEDA Botanics Резене (FENNEL) терапевтичен клас 10 мл
  • В наличност
  • 100% оригинален продукт
  • Експресна доставка
  • От официалния вносител за България
7.97 лв
11.90 лв

Употребата на резенето датира от доста време назад. То представлява зимен зеленчук, подобен на целината със земен пикантен аромат, който носи успокоение. Среща се в места с крайбрежен климат и по бреговете на реките. Заради високото съдържание на хранителни вещества и ниската калорийна стойност, главата на резенето намира широко приложение в кулинарията.

Постепенно обаче народите от древността разкриват и неговите целебни качества. В Китай е било използвано от жените, които кърмят, за да стимулира образуването на кърма. Римляните са консумирали резене, за да станат по-силни и да се подготвят за битка. В Гърция пък този зеленчук бил на почит, тъй като помагал на атлетите да отслабнат преди олимпийски игри. Кралските фамилии използвали това растение, за да създават противоотрова, в случай на отравяне. Затова съхранявали запаси от пикантния зеленчук.

Действия на етеричното масло от Резене:
✓Действа спазмолитично
✓Облекчава бебешки колики
✓Помага при менструални болки
✓Облекчава хранителни разстройства
✓Намалява подуването на корема
✓Потиска апетита
✓Увеличава кърмата
✓Подпомага зарастването на рани
✓Ускорява възстановяването на мускулите

Етеричното масло от резене се получава чрез парна дестилация на счуканите семена. Известно е със своето спазмолитично действие, като облекчава бебешки колики и менструални проблеми. Помага при хранителни разстройства, намалява подуването на корема. Увеличава производството на кърма при жени, които кърмят. Ускорява възстановяването на мускулите и облекчава крампи. Резенето е естествено средство за потискане на апетита и загуба на тегло. Подпомага зарастването на рани и предотвратява инфектирането им.

Начин на употреба:
1. Чрез дифузия с арома дифузер. Добавете 3-5 капки етерично масло на всеки 100 мл вода в арома дифузер и включете.

2. За вътрешно приложение. Може да приемате по 1-2 капки, добавени към чай или вода, за облекчаване на болки и спазми.

3. Топикална употреба. Прилагайте топикално върху корема 1-2 капки, разредени в базово масло, за тонизиране на женските репродуктивни органи и за осигуряване на здравословна менструация. Маслото може да се използва и за облекчаване на бебешки колики, като 1 капка се разреди в базово масло и се нанесе върху корема на бебето.

!Етеричното масло от Резене не се препоръчва при бременни жени, тъй като може да причини контракции на матката, както и при страдащи от епилепсия.

 

 

INCI: Fennel Oil 
Произход: България

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Все още няма оставени коментари. Сподели първи своите впечатления.

*
Съгласен/на съм личните ми данни да бъдат обработвани във връзка с публикуване на коментар и декларирам, че съм запознат/а с Условия за ползване, Декларация за поверителност и Бисквитки

Експресна поръчка без добавяне в кошницата

Попълни само 2 полета
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.