Хранителни добавки за здрави коса, кожа и нокти 60 бр Mediceuticals Bao-Med Food Supplement

  • Хранителни добавки за здрави коса, кожа и нокти 60 бр Mediceuticals Bao-Med Food Supplement
  • В наличност
  • 100% оригинален продукт
  • Експресна доставка
  • От официалния вносител за България
36.72 лв
45.90 лв

Хранителни добавки за здрави коса, кожа и нокти Mediceuticals Bao-Med Food Supplement 60 бр.

Хранителните добавки Mediceuticals Bao-Med подобряват състоянието на косата, кожата и ноктите. Формулата е на основата на пудра от баобаб от Южна Африка, биотин, цинк и фолиева киселина, които осигуряват оптимално здравословно състояние на косата, кожата и ноктите. 

Пудрата от баобаб е с високо съдържание на незаменими хранителни вещества – витамин Ц, магнезий, калций и калий. Тя се извлича, като първо от нея се отстранят семената, от които се прави масло от баобаб. След това се пресява, за да може да се получи фин прах, който се използва в чист вид за хранителните добавки Mediceuticals Bao-Med Food Supplement. Пудрата от баобаб съдържа:

✓ 21 пъти повече диетични фибри в сравнение с ябълките
✓ 5 пъти повече магнезий в сравнение с авокадото
✓ 5 пъти повече калий в сравнение с бананите
✓ 4 пъти повече витамин С в сравнение с портокала
✓ 4 пъти повече калций в сравнение с млякото

Ползи: 
- подобрява състоянието на косата, кожата и ноктите
- стимулира растежа на косата
- заздравява ноктите
- изглажда и омекотява кожата
- хранителни добавки на основата на пудра от баобаб
- формула с биотин, цинк и фолиева киселина
- подходящ за вегани

Активни съставки:
Пудра от баобаб – отличен антиоксидант, който допринася за здравословния баланс в организма.
Биотин – допринася за нормалния растеж на косата, подсилва я и ѝ придава диамантен блясък.
Цинк - стимулира регенеративния процес на кожата и спомага за поддържането ѝ здрава, гладка и мека.
Фолиева киселина –  тя е добра за процеса на делене на клетките. Това засяга главно бързорастящите клетки като косата.

Начин на употреба: Приемайте по две таблетки дневно, по време или след хранене. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Не приемайте на гладно. Приемайте с вода, след хранене. 

Легендата за баобаба
Баобабът е едно от най-характерните дървета на Африка и е част от традициите и вярванията на много африкански култури. Поради интересната си форма, често бива наричано "обърнатото дърво", защото изглежда сякаш корените му са насочени към небето. 

Легендата разказва, че по времето на сътворението, Бог е посадил баобаба в Конго. 
Баобабът бил нещастен и се оплаквал на Бог, че е твърде горещо и влажно. Тогава той го преместил в планините Рувензори, но там баобабът се оплакал, че е твърде студено, снежно и мъгливо. Тогава Бог го засадил в пустинята Сахара, където да е на топло и сухо, но баобабът пак се оплаквал, че е прекалено горещо. 
Накрая, Бог изгубил търпението си, измъкнал го от земята и го хвърлил през рамо. Боабабът се приземил с главата надолу в саваните в Африка, където, разбира се, живее щастливо и до ден днешен.

Знаете ли, че…
• Баобабът е най-старият жив организъм в Африка. Чудатото дърво достига впечатляващи размери - до 25 м височина и 45 м обиколка на ствола, и надживява всички растения и животни около себе си, защото може да живее до 2000 години.

• Баобабът събира до 120 000 литра вода в ствола си през дъждовния период, когато започва да оформя своите плодове, след което използва тази вода през сухия. Дървото продължава да е зелено и да изхранва плодовете си, когато всичко наоколо е сухо и безжизнено.

• Плодовете на баобаба са с твърда черупка, покрита с кадифен мъх. Формата им варира от издължена до кръгла. По-големите плодове може да тежат над 2 кг и да съдържат повече от 400 семена, а по-малките достигат размерите на ябълка и имат едва няколко семена. Под черупката има сух, варовиков плодов прах, в който се крият семената на баобаба, увити във фина мрежа. На плодовете са нужни 4-5 месеца, за да узреят, а когато това стане, падат на земята, където те могат да бъдат събрани от хората или бабуините (род едри маймуни). Семената са тъмно кафяви/черни, с формата на бъбрек. Именно от тях се извлича ценното разкрасяващо масло.

• Маслото от баобаб съдържа 9 пъти повече витамин С от портокала. Известно е, че витамин C стимулира образуването на колаген в кожата, което прави маслото предпочитана съставка във висококачествената козметика.

• Маслото от баобаб съдържа близо 5 пъти по-голямо количество антиоксиданти от плодовете на акай бери и 2 пъти повече от годжи бери.

• Африканците използват кората на дървото за изработката на въжета, кошници, платове, струни за музикални инструменти и водоустойчиви шапки.

Стволовете на възрастните баобаби са кухи отвътре и често намират приложение за складиране на храна и вода, а в някои случаи, дори за живеене. 

Ако желаеш да споделиш своите впечатления, остави коментар, като попълниш полетата по-долу.

*
Съгласен/на съм личните ми данни да бъдат обработвани във връзка с публикуване на коментар и декларирам, че съм запознат/а с Условия за ползване, Декларация за поверителност и Бисквитки

Експресна поръчка без добавяне в количката

Попълни само 2 полета
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.