Хидратиращ душ-гел с масла от баобаб и маслина 50 мл Mediceuticals Bao-Med Pure Oil Bodywash

  • Хидратиращ душ-гел с масла от баобаб и маслина 50 мл Mediceuticals Bao-Med Pure Oil Bodywash
  • В наличност
  • 100% оригинален продукт
  • Експресна доставка
  • От официалния вносител за България
17.90 лв

Хидратиращ душ-гел с масло от баобаб и зехтин  Mediceuticals Bao-Med Pure Oil Bodywash

Душ-гелът Mediceuticals Bao-Med Pure Oil Bodywash интензивно подхранва кожата, с най-важните възстановяващи елементи. Уникалният Pure Oil Bodywash съдържа комплекс за възстановяване на кожната бариера, който има анти-ейдж ефект и облекчава сухата, сърбяща и люспеста кожа, благодарение на успокояващите действия на маслата от баобаб и маслина. Когато Bao-med® Pure Oil Bodywash влезе в контакт с вода, той незабавно се превръща в гъста, луксозна пяна, която оставя мек блясък по цялото тяло. Bao-med® Pure Oil Bodywash е идеална алтернатива на типичните душ-гелове и е подходящ дори за най-чувствителната кожа.

Активни съставки:

Масло от Баобаб 
Маслото от баобаб е богато на Омега 3, 6 и 9 мастни киселини, витамини A, C, D, E и F и е едно от маслата с най-високо съдържание на антиоксиданти в света. Благодарение на съвкупността от тези ценни съставки, маслото от баобаб Mediceuticals BAO–MED® има редица полезни свойства и оказва благоприятно влияние върху цялостното здравословно състояние на кожата.

Маслиново масло
Ползите от маслиновото масло за кожата са многобройни. Като богат източник на витамини Е и А, маслиновото масло помага да се хидратира сухата кожа. Освен това маслото поддържа гъвкавостта и еластичността на кожата.

Начин на употреба: Нанесете върху мокра кожа и масажирайте до образуването на пяна. Изплакнете. 

 

Легендата за баобаба
Баобабът е едно от най-характерните дървета на Африка и е част от традициите и вярванията на много африкански култури. Поради интересната си форма, често бива наричано "обърнатото дърво", защото изглежда сякаш корените му са насочени към небето. 

Легендата разказва, че по времето на сътворението, Бог е посадил баобаба в Конго. 
Баобабът бил нещастен и се оплаквал на Бог, че е твърде горещо и влажно. Тогава той го преместил в планините Рувензори, но там баобабът се оплакал, че е твърде студено, снежно и мъгливо. Тогава Бог го засадил в пустинята Сахара, където да е на топло и сухо, но баобабът пак се оплаквал, че е прекалено горещо. 
Накрая, Бог изгубил търпението си, измъкнал го от земята и го хвърлил през рамо. Боабабът се приземил с главата надолу в саваните в Африка, където, разбира се, живее щастливо и до ден днешен.

Знаете ли, че…
• Баобабът е най-старият жив организъм в Африка. Чудатото дърво достига впечатляващи размери - до 25 м височина и 45 м обиколка на ствола, и надживява всички растения и животни около себе си, защото може да живее до 2000 години.

• Баобабът събира до 120 000 литра вода в ствола си през дъждовния период, когато започва да оформя своите плодове, след което използва тази вода през сухия. Дървото продължава да е зелено и да изхранва плодовете си, когато всичко наоколо е сухо и безжизнено.

• Плодовете на баобаба са с твърда черупка, покрита с кадифен мъх. Формата им варира от издължена до кръгла. По-големите плодове може да тежат над 2 кг и да съдържат повече от 400 семена, а по-малките достигат размерите на ябълка и имат едва няколко семена. Под черупката има сух, варовиков плодов прах, в който се крият семената на баобаба, увити във фина мрежа. На плодовете са нужни 4-5 месеца, за да узреят, а когато това стане, падат на земята, където те могат да бъдат събрани от хората или бабуините (род едри маймуни). Семената са тъмно кафяви/черни, с формата на бъбрек. Именно от тях се извлича ценното разкрасяващо масло.

• Маслото от баобаб съдържа 9 пъти повече витамин С от портокала. Известно е, че витамин C стимулира образуването на колаген в кожата, което прави маслото предпочитана съставка във висококачествената козметика.

• Маслото от баобаб съдържа близо 5 пъти по-голямо количество антиоксиданти от плодовете на акай бери и 2 пъти повече от годжи бери.

• Африканците използват кората на дървото за изработката на въжета, кошници, платове, струни за музикални инструменти и водоустойчиви шапки.

Стволовете на възрастните баобаби са кухи отвътре и често намират приложение за складиране на храна и вода, а в някои случаи, дори за живеене. 

Все още няма оставени коментари. Сподели първи своите впечатления.

*
Съгласен/на съм личните ми данни да бъдат обработвани във връзка с публикуване на коментар и декларирам, че съм запознат/а с Условия за ползване, Декларация за поверителност и Бисквитки

Експресна поръчка без добавяне в количката

Попълни само 2 полета
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.