Феноменалната  сега с -30% отстъпка

Какво означават SPF и PA в слънцезащитата? ☀️

20-06-2023

 

С идването на топлите дни няма как да пропуснем една много важна тема - слънцезащитата
 
Всички обичат да събират витамин D, но не трябва да забравяме, че колкото и добро настроение ни носят слънчевите лъчи, те могат да бъдат и доста вредни.

Затова ви трябва ефективна слънцезащита, която да предпази кожата ви от изгаряне, пигментни петна и бръчки. А как да разберете коя е такава наистина?

Разберете какво означават SPF и PA символите на опаковките...


Какво е SPF? 
SPF означава слънцезащитен фактор и е мярка за защита срещу UVB лъчи, използвана в козметиката. UVB лъчите са вид ултравиолетова светлина, която изгаря кожата. 

Минималният SPF на продуктите е 15. Според международните стандарти, 1 SPF е в състояние да защити кожата и да ограничи вредното въздействие на UVB лъчите за около 10 минути.


Значение на SPF индекса на слънцезащитния крем 
Значението на SPF индекса се разбира по два начина, както следва:

Време на защита: умножете SPF индекса на слънцезащитния крем по 10, за да изчислите времето на защита от вредното въздействие на UVB лъчите в минути. Например, слънцезащитен крем с SPF 30 ще предпази кожата от UVB лъчи за около 300 минути.

По процент на блокиране на UVB лъчите от достигане до кожата: когато се постави в идеални условия, слънцезащитен крем с SPF 15 ще блокира около 93,4% от щетите, причинени от UVB лъчи, SPF 30 - около 96,7%, а SPF 50 - около 98%. Това съотношение обаче се постига при идеални условия, така че може да варира в зависимост от условията на околната среда.
 
Слънцезащитен крем с SPF 50

Според тълкуването на значението на SPF, SPF 50 слънцезащитен крем означава:
Времето за защита от вредното въздействие на UVB лъчите при използване върху кожата е около 500 минути. Способността да блокира проникването на UVB лъчи в тялото е до 98%. Този процент обаче може да бъде относителен в зависимост от условията на околната среда.
 
Значението на PA индекса
Обикновено слънцезащитните продукти имат не само SPF номер, но и PA индекс. Например, слънцезащитен крем SPF50 PA++++.

PA е индекс, който измерва способността на слънцезащитния крем да предпазва кожата от UVA лъчи, според японската козметична асоциация. UVA лъчите могат да причинят топлинен удар, тен, увреждане на очите и кожни промени, които причиняват стареене и рак на кожата. PA индексът се обозначава на слънцезащитния продукт със знака "+" и има 4 нива:

 
PA+ = известна UVA защита;
PA++ = умерена UVA защита;
PA+++ = висока UVA защита;
PA++++ = изключително висока UVA защита.

Слънцезащитен крем SPF50 PA++++ означава: степента на UVB защита е 98%, ефективното време при използване върху кожата е 500 минути и може да блокира 90% от UVA лъчите.
 
#MUST-HAVE за лятото 

Слънцезащитен крем SPF 50 Day Cream осигурява най-високата възможна защита от вредните UV, позната до момента, a именно PA++++. Ефективното време при използване върху кожата е 500 минути (8 часа и 33 минути) и може да блокира 90% от UVА лъчите. 

Без бял филм
Без кир ефект

Комбинацията от паупау (папая) и хиалуронова киселина осигурява високи нива на хидратация до най-дълбоките слоеве на кожата. Витамин Е защитава кожата от вредните влияния на околната среда, като се бори със свободните радикали, причиняващи преждевременно стареене. Омекотява я и я прави по-еластична. 

Подходящ за всеки тип кожа, включително мазна и комбинирана.
 

Купи сега слънцезащитния крем на Dr. Pawpaw