Косата ви е склонна към бързо омазняване? Вижте нашите решения.

26-01-2023

 

 

Косата ви е склонна към бързо омазняване?
 
Ето няколко съвета
как да подобрите баланса на скалпа,
за да усещате косата си чиста за по-дълго. 
 
 
Съвет #1
Обърнете внимание на скалпа 
При повишено производство на себум е необходимо по-прецизно почистване на скалпа. Използвайте ексфолианти, които по щадящ начин ще почистят и детоксикират кожата на главата от мъртвите клетки и излишния себум. С тази стъпка ще осигурите по-добър баланс за скалпа и ще подпомогнете по-доброто действие на шампоана.
 
Маска преди шампоана  
LAKME TEKNIA SCALP CARE PURE MASK 
Дълбокопочистваща маска с хума, която детоксикира и балансира мазния и замърсен скалп.  Регулира прекомерната секреция на мастните жлези, като абсорбира натрупания себум и ефективно отстранява замърсяване и наслоявания от стилизанти.
 

Витамин С /желе/ за детокс на косата и скалпа

Phillip Kingsley VITAMIN C JELLY
Дълбокопочистваща терапия, която отстранява замърсяванията в дълбочина. Витамин С има силата да почиства, детоксикира и премахва натрупванията по скалпа, за да възвърне естествения блясък и жизненост на косата. 
 

Енергизиращ скраб за мазен скалп
Kerastasse FUSIO SCRUB ENERGISANT

Нежно ексфолира, детоксикира и обновява кожата на скалпа, като ефективно премахва натрупвания от стилизанти и замърсявания на околната среда, както и прекомерно омазняване, които могат да запушат порите и да повлияят на здравата коса. Богат на Витамин В6 и кристали морска сол.
 
Съвет #2
Измивайте косата с хладка вода и масажна четка